Помощ от Администратора за създаването на турнири
#1 simvol 18.04.2013 23:28
simvol
418 Posts
Since 06.11.2008

Не съм сигурен къде е по-правилно да публикувам темата – във „въпроси” или „предложения”, тъй като следва да направя и двете в посока администратора.

Г-н Администратор,
тъй като се организират неофициални турнирчета от потребителите, които създават много работа на огранизаторите, а понякога се случват и неизиграни мачове, поради различни причини, можем ли да улесним процеса на създаваните от нас турнири и тяхното протичане, чрез вашата помощ по следния начин:

Да се създаде опция „СЪЗДАЙ ТУРНИР”, отключването на която да струва 10 ЛЕВРО - все пак трудът ви трябва да бъде обезпечен.

След отключването на тази опция, организаторът (този, който отключва турнира) да може да избира:
- Име на турнира
- брой на отборите
- елиминации или групи, както и комбинация между двете
- една или две срещи и при елиминации, и при групова фаза
- максимален коефициент за участие на единадесеторката
- начален час на срещите (с възможност за ЕДНА ДО ДВЕ СРЕЩИ НА ДЕН). Това прави възможно по-бързото протичане на турнира, при прецизна (компютърна) организираност.
- разпределение, в %-ти, на наградния фонд.

Какво още предлагам:
РПС формат на срещите – без генериране на опит, умора, морал.
Името на създадения турнир да излиза на страницата с останалите турнири (около приятелските турнири от уикенда).
По познатият начин - „запиши се” - и си в турнира, като преди това излиза надпис „участието ви в турнира струва 1 левро. Желаете ли да се запишете?” – „ДА/НЕ”.

10% от събрания награден фонд да е в полза на „шампиони.ком” .

В секцията „запиши своя състав”, след записването ни в създадения турнир, да се активира, предварително създадената , но неактивната до настоящия момент опция за „неофициален турнир”. Чрез нея да можем да записваме състав, според изискванията за ограничение на максималния коефициент за мач от този турнир. Превишеният праг да прави невъзможно извършването на запис. А без запис, отборът няма състав и губи служебно. Естествено идва моментът с въпроса за смените. Страхотно ще е, ако и те могат да бъдат стопирани, ако променят коефициента на отбора над максимума. Ако ли не, остава само вариант без смени.

Отбор, записал се в един неофициален турнир, да не може да се записва в друг такъв, докато не завърши окончателно този, в който е започнал участието си.
Турнир, не събрал предварително заявената квота от отбори, може да се проведе като всеки тим останал без опонент при жребия (автоматичен от системата) да се счита за победа с 3:0

Наясно съм, че предложението е доста сложно изпълнимо и свързано, преди всичко, с много работа.
10 левро за създаването и 10% от наградния фонд на всеки турнир е най-малката награда за администратора, но той знае, че към тези турнири се предлагат и извънредни награди от потребителите, а това са СМС-кодовете.

Опитах се да бъда изчерпателен, може би ще изникнат и още идеи в главата ми, а други просто неволно съм пропуснал, но нека първо да разберем от АДМИНИСТРАТОРА дали може, или по-скоро какво от посоченото по-горе е възможно да се реализира, макар доста от нещата да са взаимно свързани и липсата само на едно, може да обезсмисли всичко останало.

#2 Removed user 19.04.2013 11:05
Dynamite
671 Posts

Стрaхотно предложение, няма как да не подкрепя такава идея надявам се да получи реализация

#3 Removed user 19.04.2013 11:20
BatIcho
252 Posts

(y) :) Страхотна идея (beer)

#4 FC United 19.04.2013 11:35
FC United
854 Posts
Since 04.06.2007

<blockquote><h3>ФК Долно Маймунаре написа:</h3>Стрaхотно предложение, няма как да не подкрепя такава идея надявам се да получи
реализация</blockquote>

Така е да,но предполагам доста работа ще е за админа.

#5 Removed user 19.04.2013 13:28
Bruins
123 Posts

(bow) (clap)

#6 Removed user 19.04.2013 16:52
Royal rockettes
67 Posts

идеята е страхотна,дано има начин да се осъществи!(beer)

#7 КORECOM 2017 19.04.2013 16:55
КORECOM 2017
1548 Posts
Since 16.06.2009

8) (sun) (d) Идеята е отлична, но няма как да се осъществи тук и сега... или греша ;)

#8 Removed user 19.04.2013 17:43
Lizards
57 Posts

ами би трябвало да грешиш.. при положение, че вече има създадени турнири не трябва да е трудно да се създадат още такива, Но се изисква Желание за Просперитет, който ми се струва липсва на екипа ;)

#9 FC Donovete Mezdra 19.04.2013 18:37
FC Donovete Mezdra
1169 Posts
Since 22.05.2007

Изключително добра идея, най-добрата от доооста време насам (clap) (bow) (dance) Колкото е добра идеята, толкова е и трудно осъществима, да не кажа поти невъзможна ... Админа някъде беше казвал, че това турнирите да са по ограничение коеф. е почти невъзможно за осъществяване ... Дано да греша ... Все си мисля, че ако се хване здраво може да го направи, а с това ще се повиши поне тройно интереса към играта :P

#10 Removed user 19.04.2013 19:52
Loko pd
373 Posts

Страхотна идея, с две ръце подкрепям !!! Дано се осъществи. Играта ще се подобри определено, и всички, мисля че ще са повече от доволни !